Altseason

12.08.2019

Tuleeko altseasonia enää ikinä? Tämä on kysymys, jota monet kryptosijoittajat ovat varmasti viime aikoina pohtineet. Bitcoin on esittänyt viimeisten kuukausien aikana huomattavaa piristymistä. Altcoinit eivät ole kuitenkaan pysyneet Bitcoinin vauhdissa mukana. Monilla kryptosijoittajilla on kuitenkin myös massiiviset omistukset altcoineja, joten altcoinien arvonkehitys on ollut viime aikoina polttava puheenaihe. Monet odottelevatkin vesi kielellä seuraavan altseasonin alkua.

Milloin seuraava altseason?

Tätä kysymystä ovat varmasti monet kryptosijoittajat pohtineet. Tällä hetkellä markkinoiden ongelma on se, että uutta rahaa virtaa markkinoille hyvin heikosti. Lisäksi Bitcoinin ja muiden kryptojen medianäkyvyys on ollut verrattain pientä. Mielestäni uuden altseasonin ja todellisen bullrunin käynnistyminen vaatii isoja uutisia ja merkittävien rajapyykkien saavuttamista. Oma veikkaukseni on, että altseason käynnistyy toden teolla kun Bitcoin puhkaisee 20 000 $ rajapyykin. Tällöin uutiset tulevat todennäköisesti lisääntymään, eikä kukaan halua jäädä pois junan kyydistä.

Kuten edellisen nousumarkkinan aikana huomasimme, monet uudet sijoittajat janoavat nopeita pikavoittoja. Pikavoittojen tavoittelussa altcoinit ovat luonnollinen valinta. Myöskin "uuden" Bitcoinin metsästäminen saattaa houkutella uusia sijoittajia ostamaan altcoineja. Uusien sijoittajien tulo markkinoille nostaa varmasti myös Bitcoinin hintaa, mutta vaikutukset tulevat varmasti heijastumaan suhteessa enemmän altcoineihin.

Mielestäni monien altcoinien potentiaali on kasvanut huimasti viimeisimmän altseasonin jälkeen. Monet altcoinit tarjoavat tänä päivänä ratkaisuja oikeisiin ongelmiin, altcoineilla on oikeita käyttötarkoituksia ja yhteistöiden laatu on kasvanut huomattavasti. Useilla altcoineilla on siis kaikki potentiaali nähdä uusia ath-hintoja seuraavan altseasonin aikaan.

Vastaukseni seuraavan altseasonin ajankohtaan on siis se, että uskon tämän alkavan sen jälkeen kun Bitcoin saavuttaa 20 000 $.

Bitcoin on johtanut markkinoiden nousua viimeisten kuukausien aikana. En usko, että altcoinit tulevat ottamaan Bitcoinin markkinajohtajan paikkaa. Uskon, että Bitcoinin arvo tulee olemaan lähivuosien aikana 100 000 $. Vaikka Bitcoin tulisikin nousemaan seuraavien vuosien aikana, niin markkinoilta löytää varmasti projekteja, joilla on jopa Bitcoiniakin kovempi nousupotentiaali.

-KU

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.