MCO Visa-kortti ja oma kokemukseni kortista

09.06.2020

MCO Visa-kortti on Crypto.com yrityksen alla toimiva maksupalvelu, joka mahdollistaa ostosten maksamisen niin euroilla kuin myös kryptovaluutoilla. Tekstin tavoitteena on kertoa paljon odotetuista MCO Visa-korteista, sekä avata omia kokemuksiani kortin käytöstä ja toimivuudesta.

MCO Visa-korteista on olemassa viisi eri tasoa:

Midnight Blue = ilmainen kortti

Ruby Steel = edellyttää 1000 CRO-tokenin lukitsemista puoleksi vuodeksi (noin 150e)

Royal Indigo/Jade Green = edellyttävät 10 000 CRO-tokenin lukitsemista puoleksi vuodeksi (noin 1500e)

Icy White/Frosted Rose Gold = edellyttävät 100 000 CRO-tokenin lukitsemista puoleksi vuodeksi (noin 15000e)

Obsidian Black = edellyttää 1000000 CRO-tokenin lukitsemista puoleksi vuodeksi (noin 150 000e)

HUOM. Lukitsemansa CRO-tokenit on mahdollista myydä, kun lukitsemisesta on kulunut puoli vuotta. Tällöin kuitenkin menettää kortin mukanaan tuomat edut.

Alla olevasta kuvasta voi tarkastella mitä eri kortit mahdollistavat asiakkaille. Tiivistetysti voidaan todeta, että tason noustessa erilaiset edut kasvavat aina ilmaisesta Spotifysta ja Netflixistä Airbnb-alennuksiin ja yksityisjettien vuokrauksesta saataviin etuihin. Jokapäiväisessä käytössä huomionarvoisinta on se, että MCO korttien käyttäjät saavat bonusta jokaisesta kortilla suoritetusta ostoksesta yhdestä viiteen prosenttiin, tasosta riippuen. Mikäli tietää, että aikoo käyttää korttiaan paljon, niin tässä tapauksessa korkeamman tasoluokituksen kortti voi olla järkevä vaihtoehto.

Kortteihin pääset tutustumaan paremmin tästä.

Oma kokemukseni MCO Visa-kortista

Hankin Ruby Steel -korttiin vaaditut tokenit noin kuukausi sitten. Tokeneille tuli hintaa muistaakseni noin 250e ja lukitsin ne välittömästi puoleksi vuodeksi ja laitoin kortin tilaukseen. Crypto.com aloitti MCO-korttien toimitukset Eurooppaan tänä keväänä, ja kesäkuun aikana myös suomalaiset ovat päässeet käsiksi tähän kauan odotettuun korttiin. Kryptovaluuttamaksut mahdollistava kortti ei ole toki mikään täysin ainutlaatuinen tapaus, sillä esimerkiksi Coinbase Card on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa. Itselleni MCO-kortti on kuitenkin ensimmäinen kosketukseni kryptovaluuttamaksut mahdollistavien korttien maailmaan, eikä minulta ole löytynyt muita vastaavia kortteja aikaisemmin.

Oma korttini tipahti postiluukusta maanantaina ja olen maksanut sillä siitä lähtien jokaisen ostokseni. Kaikki on sujunut tähän mennessä oikein moitteettomasti ja olen myös päässyt aktivoimaan korttiin kuuluneen ilmaisen Spotify Premiumin onnistuneesti. Kortin yleisilme on erittäin laadukas, sillä se on metallia ja erittäin laadukkaasti viimeistelty.

Korttia hallinnoidaan Crypto.com sovelluksen kautta. Tämä sovellus on ollut mielestäni erittäin helppokäyttöinen ja selkeä. Tilisiirrot kortille tapahtuvat välittömästi ja omalta pankkitililtään on mahdollista siirtää rahaa MCO-kortille silmänräpäyksessä. Myös kryptovaluuttojen ostaminen ja siirtäminen on tehty sovelluksessa erittäin helpoksi.

Kortille on mahdollista ladata niin euroja kuin kryptovaluuttojakin. Tämän jälkeen ladatut varat näkyvät kortin saldona. Sovelluksesta on mahdollista nähdä nopealla vilkaisulla kortin transaktiohistoria ja kuinka paljon kortilla suoritetuista ostoksista on saanut rahaa takaisin. Mielestäni tämä Ruby Steel -kortin 2% bonus jokaisesta kortilla suoritetusta ostoksesta on erittäin hyvä diili. Tähän voi vielä yhdistää kauppareissulla perinteisen S-etukortin tai plussakortin, niin shoppailusta tulee pelkkää bonusten ilotulitusta.

Jokaisen kortin hankintaa suunnittelevan kannattaa kuitenkin muistaa, että ostoksista saatavaa bonusta ei makseta euroina. Ostoksista takaisin maksettava prosenttiosuus maksetaan CRO-tokeneina. Tämän lisäksi myös Ruby Steel -kortin mukana tullut ilmainen Spotify Premium veloitetaan ensiksi euroina kortilta ja tämän jälkeen maksetaan takaisin CRO-tokeneina. CRO-tokenit on toki mahdollista vaihtaa Crypto.com sovelluksessa euroiksi, mutta tämä ei onnistu ennen kuin on kerryttänyt tilille vähintään 140 CRO-tokenia. Käyttäjä joutuu siis ottamaan pienen riskin siitä, että CRO-tokenien arvo ei ole enää yhtä suuri kuin silloin kun hän on ne tililleen saanut.

Monet varmasti ajattelevat, että MCO-kortti vaihtaa kryptovaluutat automaattisesti euroiksi oston yhteydessä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä kun käyttäjä siirtää Crypto.com sovelluksessa haluamiansa kryptovaluuttoja sovelluksen lompakosta kortille, niin hän samalla automaattisesti myy nämä. Tämä prosessi kestää ainoastaan muutaman sekunnin, joten ajallisesti tämä ei ole kovinkaan suuri vaiva. Kortti pitää siis aina sisällään ainoastaan euroja, eikä kryptovaluuttoja sanan varsinaisessa merkityksessä.

Kaiken kaikkiaan MCO Visa-kortti on osoittautunut erittäin toimivaksi hankinnaksi. Uskonkin, että tulen käyttämään sitä jatkossa päivittäin. Miksi käyttäisin vanhaa pankkikorttiani, kun minulla on nyt kortti, jota käyttämällä voin saada 2% prosenttia takaisin jokaisesta kortilla suorittamastani ostoksesta ja voin myös halutessani maksaa ostokseni valitsemallani kryptovaluutalla. Onko tämä kortti markkinoiden paras kryptovaluuttamaksut mahdollistava kortti? En tiedä, sillä en ole kokeillut muita.

HUOM. Mikäli olet kiinnostunut tilaamaan itsellesi oman MCO Visa-kortin, niin koodilla: vuuqpekh32 saat itsellesi 50 usd arvosta CRO-tokeneita. Tämä vaatii sen, että käytät koodia ladatessasi sovelluksen ja steikkaat vähintään 1000 CRO-tokenia 6kk ajaksi.

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.