Mistä ostaa kryptovaluuttoja?

29.03.2020

Monet kryptovaluuttojen ostoa harkitsevat pohtivat mistä kryptovaluuttoja olisi mahdollista ostaa. Kryptovaluuttojen ostaminen on tänä päivänä monin paikoin jopa helpompaa kuin osakkeiden ostaminen. Erilaisia kauppapaikkoja on olemassa lukuisia. Kryptovaluuttojen sääntelyn puutteen vuoksi kannattaa kiinnittää erityistä huomioita kauppapaikan valintaan. Tässä artikkelissa esitellään kolme erinomaista ja paljon kehuja saanutta kryptovaluuttojen kauppapaikkaa.


Coinmotion

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspaikka. Coinmotionin sivusto on ehdottomasti yksi markkinoiden helppokäyttöisimmistä. Sivusto on suomenkielinen ja palvelusta saa myös tarpeen tullen apua suomeksi. Coinmotion tarjoaa myös erittäin nopeat siirrot suomalaisilta pankkitileiltä ja kryptovaluuttojen ostoprosessi on erittäin helppo ja nopea. Coinmotionin valikoimissa on tällä hetkellä Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP ja Stellar. Valikoima kattaa erinomaisesti aloittelevan kryptosijoittajan tarpeet. Coinmotion on myös panostanut sivuston turvallisuuteen erittäin paljon, eikä käyttäjien varoja ole ikinä hakkeroitu. Coinmotion on suomalaiselle aloittelevalle kryptosijoittajalle kenties se paras ja helpoin vaihtoehto kryptosijoittamisen aloittamiseen.


Coinbase

Coinbase on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista kryptovaluutta-alan toimijoista. Coinbase nauttii erittäin suurta maailmanlaajuista suosiota kryptosijoittajien parissa. Coinmotionin tapaan myös Coinbase on erittäin helppokäyttöinen ja turvallinen. Talletukset siirtyvät suomalaisilta pankkitileiltä Coinbaseen keskimäärin 1-2 pankkipäivän kuluessa. Kryptovaluuttoja on mahdollista ostaa Coinbasesta myös luottokortilla. Coinbasen valikoima on Coinmotionia suurempi ja myös pidempään kryptovaluuttojen parissa olleet löytävät palvelusta varmasti mielenkiintoisia sijoituskohteita. Coinbasen heikkoutena Coinmotioniin verrattuna on se, että sivusto on englanniksi, eikä suomalaista asiakaspalvelua ole saatavilla. Kaiken kaikkiaan Coinbase on kuitenkin erinomainen kauppapaikka, jota voi varauksetta suositella kaikille kryptosijoittajille.


Binance

Binance on kansainvälisesti erittäin suosittu kryptovaluuttapörssi. Binance tarjoaa huomattavasti Coinmotionia ja Coinbasea laajemman valikoiman erilaisia kryptovaluuttoja. Binancen sivusto on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä. Se poikkeaa kuitenkin artikkelissa aiemmin esitetyistä Coinmotionista ja Coinbasesta siinä, että Binanceen ei ole vielä toistaiseksi mahdollista tehdä pankkitalletuksia euroilla. Talletukset hoidetaan siis tallettamalla palveluun haluttu määrä kryptovaluuttaa. Kryptovaluuttoja pitää siis ensiksi hankkia palvelusta, joka mahdollistaa tilisiirrot pankkitililtä (Coinmotion ja Coinbase). Binance tarjoaa sijoittajalle huomattavasti Coinmotionia tai Coinbasea laajemmat ominaisuudet, sekä lukuisan määrän erilaisia kryptovaluuttoja. Sen käyttäminen on kuitenkin jonkin verran monimutkaisempaa, eikä palvelusta ole mahdollista ostaa kryptovaluuttoja euroilla. Sivusto ei myöskään ole suomenkielinen, eikä se tarjoa suomenkielistä asiakaspalvelua. Binance sopii erinomaisesti kaikkein vaativimpienkin kryptosijoittajien tarpeisiin. Pelkän Bitcoinin tai muiden isoimpien kryptovaluuttojen hankintaan kannattaa kuitenkin käyttää jotain muuta palvelua.

Artikkelissa esitellyt kryptovaluuttojen kauppapaikat ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja kryptovaluuttojen hankintaan. Maailmassa on useita satoja erilaisia kryptovaluuttojen kauppapaikkoja, joista toiset ovat erinomaisia ja toiset äärimmäisen surkeita. Itselläni on kokemusta jokaisesta artikkelissa esitellystä kryptovaluuttojen kauppapaikasta, ja jokaisen kohdalla kokemukset ovat olleet ainoastaan positiivisia. 

Ensimmäistä Bitcoin-ostostaan pohtivalle suomalaiselle kryptosijoittajalle suosittelen vahvasti Coinmotionia. Coinmotionin suomenkielinen sivusto ja asiakaspalvelu takaavat sen, että kryptovaluuttojen ostaminen on hyvin helppoa ja vaivatonta, eikä mahdollisten kysymyksiä herättävien tilanteiden kanssa jää ikinä yksin. Mikäli englannin kieli sujuu, niin Coinbase on myös erinomainen ja kansainvälisesti arvostettu vaihtoehto. Mikäli haluat laajentaa jossain vaiheessa kryptovaluuttaportfoliotasi altcoineihin, niin niitä löytyy Binancesta varmasti markkinoiden kattavin valikoima.

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.