Toivon, että seuraavaa nousua saataisiin vielä odottaa!

06.10.2018

Kryptomarkkinat ovat jo useamman kuukauden ajan polkeneet käytännössä paikallaan. Vuoden alun huippulukemista ollaan tultu ryminällä alas ja samalla myös markkinoiden volyymi on laskenut huomattavasti. Pitkä matalasuhdanne onkin saanut ihmiset odottelemaan uutta nousua. Monet toivovat, että tämän vuoden loppupuoli kääntyisi vastaavanlaiseksi nousuralliksi, kuin vuosi sitten. Itse en kuitenkaan toivo nousua aivan vielä. Ehkäpä jopa pieni lasku olisi mielestäni ihanteellinen tähän paikkaan. 

Laskevat markkinat ovat tarjonneet oivan mahdollisuuden sijoittajille kasvattaa portfolioitaan. Olen mielestäni käyttänyt tilannetta hyvin hyödyksi ja saanut tehtyä onnistuneita hankintoja. Toki hankintojen onnistuminen mitataan todellisuudessa vasta pitkässä juoksussa.

Olen asettanut itselleni omistusteni suhteen tietyt tavoitteet, jotka haluaisin saavuttaa. Koen, että nämä tavoitteet saavutettuani olen valmis seuraavaan nousuun. Toki portfolioni näyttää jo nytkin hyvältä, mutta jostain syystä minun on vain päästävä asettamiini määrällisiin tavoitteisiin.

Suosittelenkin kaikille kryptosijoittajille oman sijoitusstrategian ja tavoitteiden laatimista. Muistakaa, että hyvä strategia ei itsessään riitä, vaan sitä pitää myös pyrkiä noudattamaan. Itse pyrin aina kaikissa tilanteissa noudattamaan omaa sijoitusstrategiaani, välillä jopa liiankin orjallisesti...

Monet ihmiset odottelevat jo vesi kielellä kurssien nousua. En oikein ymmärrä, että mikä kiire tässä oikein on. Annetaan teknologioiden kehittyä, otetaan instituutiot mukaan markkinoille ja hoidetaan sääntely kuntoon. Tässä sivussa on ihanteellinen hetki täydentää omia omistuksiaan. Älkää tehkö sitä virhettä, että hyppäätte seuraavan nousun FOMO-ilmiöön mukaan. Rauhallisilla markkinoilla on hyvä tehdä omaa tutkimusta potentiaalisista sijoituskohteista. Perehtykää rauhassa eri projekteihin, ja tehkää sijoitusvalintanne omien tutkimustenne perusteella. Kyllä se nousu sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin.

Oma salkkuni saavuttaa täyden potentiaalinsa ensi tammikuussa. Tästä syystä toivonkin, että markkinoilla ei tapahtuisi merkittävää nousua ennen ensi vuotta. Ennen aina kursseja katsoessani pelkäsin kurssien romahtaneen, nyt puolestaan pelkään jääneeni junan kyydistä. Ei ole helppoa tämä kryptosijoittajan elämä.

-KU

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.