Kun mikään ei riitä

17.07.2020

Miksi mikään ei tunnu riittävän? Tätä kysymystä olen pohtinut viime aikoina taas jonkin verran. Kuten olen jo aikaisemminkin kertonut, niin viime vuonna ostamani kryptovaluutta Chainlink on osoittautunut itselleni erinomaiseksi sijoitukseksi. Kurssi on noussut ostohetkestä jo lähemmäs 3000 % (luit aivan oikein, 3000 %) ja nousu ei tunnu hiipuvan. Sijoitin viime vuonna Chainlinkin LINK-tokeniin kohtuullisen suuren summan rahaa, joten tuo 3000 % nousu on todellakin tuntunut. Vaikka sijoitukseni arvo onkin kasvanut erittäin suureksi, niin päällimmäisenä minulla on pieni harmituksen tunne. Miksi en sijoittanut enempää? Tiesin kyseisen kryptovaluutan potentiaalin, mutta en silti sijoittanut enempää. Tämä sama tunne on tullut tutuksi myös muista onnistuneista kryptovaluuttasijoituksistani, joten olen päässyt pohtimaan aihetta jo aikaisemminkin.

Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että sillä ei ole väliä kasvaako sijoituksen arvo kymmeniintuhansiin, satoihin tuhansiin vai miljooniin, tunne on todennäköisesti aina sama. Miksi ei sijoittanut enempää, kun rahanteko kerran oli niin helppoa? Toki jossiteltavaa löytyisi varmasti toiseenkin suuntaan, jos olisin menettänyt kaikki sijoittamani rahat. Toki voinhan edelleenkin menettää ne LINK-tokeniin sijoittamani rahat, sillä en aio myydä omistuksiani vielä pitkään aikaa. Rehellisesti sanottuna haluan tienata vielä ihan tolkuttomasti lisää ja uskon, että se on mahdollista.

Monet meistä haluavat jatkuvasti lisää, enemmän ja parempaa tavaraa. Uuden auton ostamisen jälkeen nautitaan hetki hankinnasta, mutta pian sitä alkaakin jo miettimään minkä auton sitä seuraavaksi ostaisi. Ikinä ei ole tyytyväinen. On aivan sama, mitä jostain asiasta maksaa tai kuinka paljon rahaa tekee. Aina on mahdollista ostaa jotain parempaa tai tienata vielä enemmän.

Onneksi raha on vain rahaa ja todellinen onni tulee jostain ihan muualta. Rahaa ei kannata pitää välineenä onnellisuuden tavoitteluun. Olen aina pitänyt kryptovaluuttoihin sijoittamista ikään kuin pelinä ja sijoittamani rahat ovat ainoastaan pelimerkkejä, jotka tämän pelin mahdollistavat. Mikäli suhtautuisin rahaan nykyistä suuremmalla tunteella, niin uskon, että en uskaltaisi ottaa niitä riskejä, joita tällä hetkellä otan.

Joskus voittaa, joskus häviää. Silloin kun voittaa, haluaa voittaa mahdollisimman isosti. Vaikka tähän mennessä näyttääkin siltä, että tulen voittamaan Chainlinkin kanssa isosti, niin olisi halunnut todellisen murskavoiton. Mitä siihen sitten olisi vaadittu? En tiedä. Pääasia on kuitenkin se, että oli hauskaa.

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.