Binance Coin

30.07.2020

Nykyään useilla suurilla kryptovaluuttapörsseillä on omat kryptovaluuttansa. Binance Coin on maailman suurimman kryptovaluuttapörssin Binancen oma kryptovaluutta. Binance Coinia on mahdollista hyödyntää lukuisin eri tavoin Binancen sisällä tapahtuvassa toiminnassa. Binance on kehittänyt Binance Coinia kovaa vauhtia, ja vuoden 2019 keväällä Binance Coin siirtyi Binancen omaan lohkoketjuun. Binance Coinin rooli on myös muuttunut kovaa vauhtia perinteisestä pörssin omasta kryptovaluutasta kohti platform-kategoriaa. Tämä mahdollistaa sen, että Binance Coinin päälle on mahdollista rakentaa erilaisia sovelluksia ja jopa omia kryptovaluuttoja.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin maailman suurimpaan kryptovaluuttapörssiin, niin se onnistuu tästä.

Binance Coin

Binance Coinin ensimmäinen käyttötarkoitus oli Binancessa tapahtuvien transaktiokulujen puolittaminen. Tästä on kuitenkin menty huomattavasti eteenpäin ja Binance Coinin käyttötarkoitukset ovat lisääntyneet huomattavasti viime aikoina.

Binance Coinin yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista sijoittajien näkökulmasta on jokaisen kvartaalin jälkeen suoritettava coin burn. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Binance käyttää osan liikevaihdostaan ostaakseen osan Binance Coineja pois markkinoilta siihen asti, kunnes niitä on jäljellä enää 100 miljoonaa kappaletta. Kyseinen toimenpide on ikään kuin jatkuvaa deflaatiota, jonka tavoitteena on nostaa Binance Coinin arvoa pitkällä tähtäimellä.

Yksi Binance Coinin suosituimmista käyttötarkoituksista on Binance Launchpad, jonka kautta uudet kryptovaluuttaprojektit järjestävät omia tokeneiden liikkeellelaskujaan (IEO). Näihin tokeneiden liikkeellelaskuihin on mahdollista osallistua ainoastaan, mikäli omistaa tietyn määrän Binance Coineja.

Binance Chain

Binancesta ja Binance Coinista puhuttaessa täytyy ehdottomasti muistaa myös Binance Chain. Binance Chainin suosion kasvu näkyy myös Binance Coinin kasvavana käyttönä.

Binance julkaisi oman lohkoketjunsa, eli Binance Chainin vuoden 2019 keväällä. Binance Chainin avauduttua Binance suoritti myös ns. token swapin, jonka lopputuloksena Binance Coinit siirrettiin Ethereumin lohkoketjusta Binancen omaan lohkoketjuun. Binance Chainin oma kryptovaluutta on siis luonnollisesti Binance Coin.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Binance Chain on ehdottomasti kolmannen sukupolven lohkoketju. Binance Chain pystyy jopa yli 1000 transaktioon sekunnissa. Binance Chain ei kalpene teknisiltä ominaisuuksiltaan yhdellekään markkinoilla tänä päivänä olevalle lohkoketjulle.

Binance Chainin myötä Binance on kasvattanut asemaansa kryptovaluuttamarkkinoilla. Tällä hetkellä Binance on maailman suosituin kryptovaluuttapörssi ja Binance Chain yksi maailman teknisesti edistyneimmistä lohkoketjuista. Binance kilpailee tänä päivänä muiden kryptovaluuttaprojektien lisäksi myös Ethereumin ja TRONin kaltaisten lohkoketjujen kanssa.

Kaikki kolmannen sukupolven lohkoketjut Binance Chain mukaan lukien perustuvat Proof of Stake -pohjaiseen konsensusalgoritmiin. Proof of Stake konsensusalgoritmi tarkoittaa sitä, että lohkoketjun ylläpitäjäksi on mahdollista päästä lukitsemalla omistamiaan Binance Coineja lohkoketjun ylläpitotyöhön. Mitä enemmän Binance Coineja henkilö lukitsee lohkoketjun ylläpitotyöhön, sitä suuremman äänioikeuden hän saa datan validoinnissa ja sitä enemmän hän myös saa Binance Coineja palkkioksi lohkoketjun ylläpitotyöstä.

Yhteenveto

Binance Coinin kasvaneet käyttötarkoitukset, Binance Chainin julkaisu ja Binance-pörssin kova kasvutahti kielivät Binance Coinin hyvistä tulevaisuudennäkymistä. Binance Coin on markkinoiden suurimman pörssin oma kryptovaluutta. Tämä näkyy myös Binance Coinin hinnassa, sillä se on tällä hetkellä markkina-arvoltaan yksi maailman arvokkaimmista kryptovaluutoista.

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.