Bitcoinin hintaennustus

22.11.2020

Bitcoinin hinta kulkee neljän vuoden sykleissä. Uusi neljän vuoden sykli alkaa aina bitcoinin puoliintumisesta. Viimeisin bitcoinin puoliintuminen tapahtui viime toukokuussa. Bitcoinin puoliintumisella tarkoitetaan sitä, että bitcoinin louhijat saavat jokaisesta uudesta louhitusta lohkosta puolet vähemmän bitcoineja kuin aiemmin. Uudet bitcoinit syntyvät maailmaan louhimalla, joten bitcoinin puoliintuminen tarkoittaa myös tarjonnan puoliintumista. Kysynnän pysyessä samana johtaa tarjonnan puoliintuminen luonnollisesti hinnan nousuun. Bitcoinin kysyntä on kuitenkin kaikkea muuta kuin pysynyt samana. Se on suorastaan räjähtänyt.

Bitcoinin hinta on tällä hetkellä lähes ATH (All-time high) -lukemissa. Viime ATH (noin 20.000 USD) saavutettiin edellisestä puoliintumisesta alkaneen neljän vuoden syklin aikana vuoden 2017 joulukuussa. Tämä hinta saavutettiin pääasiassa uusien yksityisten sijoittajien tultua mukaan markkinoille. Tuolloin markkinat luonnollisesti ylikuumenivat ja piensijoittajat ryhtyivät myymään omistuksiaan. Bitcoinia on siis viimeisimmän romahduksen jälkeen pystynyt haalimaan itselleen edullisesti. Edulliset bitcoinit ovat päätyneet suursijoittajien ja instituutioiden haltuun. Suursijoittajien ja instituutioiden määrä on räjähtänyt tämän vuoden aikana. Viime aikojen bitcoinin hinnan nousu on lähes kokonaan peräisin edellämainittujen kasvaneesta kiinnostuksesta bitcoinia kohtaan.

Piensijoittajat eivät ole vielä palanneet takaisin. Tähän tulee kuitenkin ensi vuonna muutos. Bitcoinin nouseva hinta johtaa lopulta siihen, että piensijoittajat tulevat jälleen mukaan markkinoille. Eihän kukaan halua jäädä pois leikistä silloin kun saatavilla on helppoa rahaa. Tämä tulee johtamaan lopulta markkinoiden ylikuumenemiseen ja uuden hintapiikin saavuttamiseen. Lisäksi avokätisen koronaelvytyksen seurauksena maailmassa on enemmän rahaa kuin koskaan ennen. Osa tästä rahamäärästä tulee luonnollisesti valumaan bitcoiniin. Hinnan nousua tukee myös se, että infrastruktuuri bitcoinin ympärillä on laajentunut. Vielä pari vuotta sitten ihmiset eivät voineet kuvitellakaan, että esimerkiksi PayPal alkaisi tarjoamaan palvelussaan mahdollisuutta ostaa bitcoineja. Bitcoinien hankkiminen onkin tällä hetkellä helpompaa kuin koskaan ennen.

Edellä mainittujen asioiden seurauksena uskon, että bitcoinin hinta tulee moninkertaistumaan lähitulevaisuudessa, todennäköisesti jo vuoden 2021 aikana. Uskon, että nykyisen neljän vuoden syklin huippu löytyy 100 000-200 000 dollarin välimaastosta. Aika näyttää, olenko oikeassa.

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.