Paras kryptovaluuttapörssi aloittelijalle

09.11.2020

Olen saanut viime aikoina seuraajiltani paljon kysymyksiä kryptovaluuttoihin liittyen. Yksi yleisimmistä kysymyksistä on ollut, että mistä aloittelijan kannattaa ostaa kryptovaluuttoja ja miten kryptovaluuttojen osto tapahtuu. Tämä teksti antaa näihin kysymyksiin vastauksen.

Olen käyttänyt elämäni aikana kymmeniä eri kryptovaluuttapörssejä. Toiset niistä ovat olleet helppokäyttöisiä, toiset hieman vaikeampia. Aloittelijan kannattaa luonnollisesti ostaa kryptovaluuttoja sellaisesta luotettavasta kauppapaikasta, josta niitä on mahdollista hankkia mahdollisimman helposti ja mahdollisimman pienin kuluin. Lisäksi mahdollisissa ongelmatilanteissa avustava suomenkielinen asiakaspalvelu on plussaa. Suomalaisen sijoittajan kannattaakin suunnata katseensa kotimaisiin palveluntarjoajiin.

Suomessa toimii tällä hetkellä kaksi täysin kotimaista kryptovaluuttojen kauppapaikkaa. Nämä kauppapaikat ovat Northcrypto ja Coinmotion. Molemmat näistä ovat erinomaisia vaihtoehtoja, mutta itse suosittelisin omien kokemusteni perusteella aloittelijalle enemmän Northcryptoa. Northcrypton käyttö on erittäin helppoa. Kaikista elämäni aikana käyttämistäni kryptovaluuttapörsseistä kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen on ehdottomasti ollut kaikkein yksinkertaisinta Northcryptossa. Northcrypton vahvuutena on myös kiinteä 1 % kaupankäyntikulu, sekä ilmaiset talletukset. Coinmotionin kaupankäyntikulu on tällä hetkellä 2 %. Coinmotionin kaupankäyntikulua on mahdollista alentaa portaittain volyymialennuksin. Kuitenkin 1 % kaupankäyntikulun saavuttaminen vaatii sitä, että käy 90 päivän aikana kauppaa yli 250 000 eurolla. On siis sanomattakin selvää, että aloittelijan ja hieman kokeneemmankin sijoittajan kannattaa valita näistä pörsseistä se, jossa kulut ovat matalammat. Valinta on tällöin Northcrypto

Bitcoinin ostaminen

Northcryptosta on tällä hetkellä mahdollista ostaa kolmea eri kryptovaluuttaa. Nämä kryptovaluutat ovat Bitcoin, Ethereum ja Litecoin. Bitcoinin, Ethereumin ja Litecoinin ostaminen Northcryptosta on mielestäni huomattavasti helpompaa kuin esimerkiksi osakkeiden ostaminen Nordnetista. Northcrypton ripeä ja ystävällinen asiakaspalvelu on myös saanut internetin keskustelupalstoilla paljon kehuja.

Käydään seuraavaksi hieman läpi, miten kryptovaluuttojen ostaminen Northcryptossa käytännössä tapahtuu. Koitan selittää prosessin mahdollisimman selkeästi.

Northcryptoon rekisteröityminen onnistuu helposti ja vaivattomasti klikkaamalla tästä.

Tilin avaamista varten sinun tulee täyttää linkistä avautuva rekisteröintilomake. Rekisteröintilomakkeen jälkeen vuoroon tulee henkilökohtainen tunnistautumisprosessi eli KYC. Tämä tunnistautumisprosessi on pakollinen jokaisessa palvelussa, jossa on mahdollista tehdä pankkisiirtoja. Northcryptossa tunnistautumisprosessi onnistuu helposti pankkitunnusten avulla. Northcrypton tunnistautumisprosessi on moniin muihin vastaavanlaisiin tunnistautumisprosesseihin verrattuna erittäin helppo ja nopea. Tunnistautumiseen kuluva aika on ainoastaan yhdestä kahteen minuuttiin.

Tunnistautumisprosessin jälkeen sinun on mahdollista tallettaa käyttäjätilillesi rahaa. 

Eurojen tallettaminen tilille tapahtuu painamalla vihreää Talleta-nappia. Kun tallettamasi rahat ovat saapuneet tilillesi, on aika ostaa kryptovaluuttoja.

Pääset tekemään kauppaa klikkaamalla ylävalikon Osta & Myy -painiketta. 

Täytä kuvan sarakkeisiin haluamasi määrä. Yllä olevassa esimerkkikuvassa halutaan ostaa bitcoinia 100 eurolla. Vihreää Tee kauppaa -painiketta painamalla kauppa toteutuu ja ostetut bitcoinit siirtyvät omalle Northcrypto -tilillesi. Ostamiaan kryptovaluuttoja on mahdollista säilyttää veloituksetta Northcryptossa. Northcrypto on Finanssivalvontaan rekisteröitynyt virallinen kryptovaluuttojen tarjoaja. Finanssivalvonnan alla toimiminen tarkoittaa, että palvelun turvallisuus on erittäin korkealla tasolla. Voit siis säilyttää pienempiä määriä kryptovaluuttoja huoletta palvelussa. Hieman suurempien sijoitusten ollessa kyseessä, suosittelen ehdottomasti oman kryptovaluuttalompakon hankintaa.

Yllä on kuvattu bitcoinin ostamisprosessi kokonaisuudessaan. Northcryptossa tästä prosessista on tehty erittäin helppo ja selkeä. Mikäli et uskalla aloittaa kryptosijoittamista, koska pelkäät kryptovaluuttojen ostamisen olevan vaikeaa, niin pelkosi on täysin turhaa. Mikäli sinulle herää ostoprosessista jotain kysymyksiä, niin voit aina kysyä neuvoa esimerkiksi Northcrypton asiakaspalvelusta. Uskon, että he auttavat sinua varmasti mielellään.

Omat kokemukseni Northcryptosta ja yhteenveto

Mielestäni Northcrypto on erittäin luotettava ja helppokäyttöinen palvelu. Erityismaininnan saa myös Northcrypton selkeä mobiilisovellus. Mikäli ostan bitcoineja tai Ethereumeja, niin ostan ne nykyään kyseisestä palvelusta. Muita kryptovaluuttoja ostan puolestaan Binancesta tai Uniswapista, mutta mielestäni nämä kauppapaikat eivät ole aloittelijoille kovinkaan hyviä vaihtoehtoja. Mikäli olet aloitteleva kryptosijoittaja ja haluaisit tehdä ehkä jopa elämäsi ensimmäisen kryptovaluuttasijoituksen, niin mielestäni Northcrypto on tähän ylivoimaisesti paras vaihtoehto. On myös aina mukavaa tukea kotimaista palvelua, etenkin näinä aikoina.

Rekisteröidy Northcryptoon tästä ja aloita kryptosijoittaminen. Matalien kulujensa ansiosta Northcrypto soveltuu myös kokeneemmillekin kryptosijoittajille.

Kyseistä tekstiä ei ole toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Northcrypton kanssa. Toivottavasti teksti antoi vastauksia kysymyksiinne.

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.