Litecoin

06.04.2020

Litecoin on yksi maailman vanhimmista ja tunnetuimmista kryptovaluutoista. Litecoin on kuulunut jo pitkään kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon. Uusia Litecoineja syntyy maailmaan Bitcoinin tapaan louhimalla. Monet kryptosijoittajat pitävät Bitcoinia digitaalisena kultana ja Litecoinia puolestaan digitaalisena hopeana. Litecoinin lohkoketju pohjautuu lähes täysin Bitcoinin lohkoketjuun ja monien mielestä sitä voidaankin pitää ikään kuin Bitcoinin pikkuveljenä ja Bitcoinin testiympäristönä. Litecoin ei ole kuitenkaan jakaantunut Bitcoinin lohkoketjusta, vaan kyseessä on täysin oma lohkoketju

Litecoin on kryptovaluutta sanan varsinaisessa merkityksessä. Se on Bitcoinin tapaan puhdas vaihdannan väline, eikä sitä voi verrata kryptovaluuttojen platform-kategoriaan, johon kuuluu esimerkiksi Ethereum. Litecoinilla on myös oma lohkoketju, joten se ei ole myöskään minkään toisen lohkoketjun päällä toimiva tokeni. Litecoinin kehitti vuonna 2011 Charlie Lee niminen henkilö. Charlie Leetä pidetään yleisesti ottaen yhtenä kryptomaailman arvostetuimmista henkilöistä. Hänen tarkoituksenaan oli luoda Litecoinista Bitcoinin paranneltu versio. Litecoin on nimensä mukaisesti Bitcoinia kevyempi ja nopeampi. Litecoinin siirrot ovat huomattavasti Bitcoinia edullisempia ja nopeampia. Litecoinin siirtonopeus voikin olla parhaimmillaan jopa neljä kertaa Bitcoinia nopeampi. Bitcoinien maksimimäärä on 21 miljoonaa. Litecoinilla vastaava määrä on 84 miljoonaa. Litecoinin suurempi tarjonta pitääkin Litecoinin hinnan Bitcoinia edullisemmalla tasolla.

Litecoin on olennainen osa monien kryptosijoittajien portfoliota. Kilpailu kryptovaluuttamarkkinoilla on todella kovaa. Litecoinin menestys mitataan lopulta sen adoption määrässä. Mikäli Litecoinin käyttö kasvaa tulevaisuudessa, niin tulee myös sen arvo nousemaan. Jos adoptio ei kasva odotetunlaiseksi, eikä Litecoinille löydy käyttöä, niin ei sillä ole myöskään arvoa.

Mikäli Litecoinin ostaminen kiinnostaa, niin sitä on mahdollista hankkia lähes jokaisesta kryptovaluuttojen kauppapaikasta. Hyviä vaihtoehtoja Litecoinin hankintaan löydät painamalla tästä. Litecoinien säilyttäminen on myös helppoa, sillä kaikki tunnetuimmat kryptovaluuttalompakot tukevat sitä.

Kirjoituksen tavoitteena ei ole suositella kenellekään kryptosijoittamista. Jokainen on vastuussa itse tekemistään päätöksistä, enkä suosittele kenenkään sijoittavan kryptoihin tämän kirjoituksen perusteella.